12067938_816953488426336_1439570195_n

1 Οκτωβρίου: «Χρόνια Πολλά Παππού και Γιαγιά!»

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

1 Οκτωβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας» και δεν ήταν δυνατόν να μην αφιερώσουμε χρόνο στους αγαπημένους μας παππούδες και στις γλυκές μας γιαγιάδες!

Η συζήτηση ξεκίνησε από την προηγούμενη ημέρα… αφού όλα τα παιδιά είπαν τα ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων τους, τους ρώτησα τι τους αρέσει να κάνουν μαζί…οι απαντήσεις πολλές και ποικίλες…(κάποια παιδάκια έλειπαν εκείνη την ημέρα και γι΄αυτό δεν έχουν καταγραφεί οι απαντήσεις τους)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

«Οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας πότε είναι χαρούμενοι; Όταν είστε άτακτοι και μαλώνετε με τ΄αδέλφια σας;»   τους ρώτησα. «Όχι κυρία!», απάντησαν όλα. Είναι χαρούμενοι όταν τους φιλάμε, τους αγκαλιάζουμε, όταν καθόμαστε ήσυχα, όταν διαβάζουμε παραμύθια μαζί, όταν τρώμε το φαγητό μας…»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA       OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Στη συνέχεια, είδαμε πίνακες ζωγράφων με θέμα παππούδες-γιαγιάδες και εγγόνια. Επικεντρωθήκαμε σε 2 πίνακες του Γιώργου Ιακωβίδη…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφού συζητήσαμε για τους πίνακες, ποια είναι τα πρόσωπα, σε ποια εποχή ζούσαν, τι χρώματα χρησιμοποίησε ο ζωγράφος,  τις εκφράσεις των προσώπων (ένα παιδάκι σχολίασε, «κυρία, οι γιαγιάδες φαίνεται να λατρεύουν τα εγγονάκια τους)», παίξαμε ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας:ένα παιδί έκρυβε τον πίνακα και τα υπόλοιπα έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις, τύπου:τι φρούτα υπάρχουν στην πιατέλα; τι χρώμα είναι οι κάλτσες του μωρού; τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μας άρεσαν πολύ οι πίνακες και αποφασίσαμε να τους ζωντανέψουμε! Συγκεντρώσαμε διάφορα υλικά της τάξης και ιδού το αποτέλεσμα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Ξεχάσαμε το μαλλί!, μας είπε ο ζωγράφος-σκηνοθέτης κι έτρεξε να το συμπληρώσει…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Βάλαμε τα μπερδεμένα γράμματα στη σειρά και σχηματίσαμε τις λέξεις «παππούς» και «γιαγιά». Καμιά φορά μπερδευόμασταν, αλλά το διορθώναμε αμέσως! (οι καρτέλες είναι από το blog της συναδέλφου Ανθής Ζήση)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεταφέραμε τις καρτέλες στη «γωνιά της γραφής» για να παίζουμε και στις ελεύθερες δραστηριότητες…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη «γωνιά της γραφής» , όποιο παιδί ήθελε προσπαθούσε και να γράψει τις λεξούλες…( η καρτέλα είναι από το blog :http://e-children.blogspot.gr/   )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ζωγραφίσαμε τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Και ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το δωράκι του παππού και της γιαγιάς, μία καρτούλα!

Κάναμε αποτύπωμα της παλάμης μας με τέμπερα, χρωματίσαμε και γράψαμε  τη σελίδα που θα μπει στο εσωτερικό της κάρτας, συμπλήρωσε η κυρία ένα ποιηματάκι..κι έτοιμη! (η κάρτα είναι εμπνευσμένη από τις  συναδέλφους Δέσποινα Παρτάλα και Άννη Λιβαθινού)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA12092280_816953495093002_1035754368_n 12067938_816953488426336_1439570195_n

Παππούδες και γιαγιάδες, ελπίζουμε να σας άρεσε το δωράκι μας γιατί έγινε με λίγο κόπο αλλά  με πολλή ΑΓΑΠΗ!!!

 

Δημοσιεύτηκε από Μιχαηλίδου Κική