Αρχείο κατηγορίας ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΘΥΜΟΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ

112

Συνεχίζοντας τη θεματική ενότητα «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»  (πάτα ΕΔΩ για να δεις τις προηγούμενες δραστηριότητες), περνάμε στον…..

…ΘΥΜΟ.…Πολύ έντονο συναίσθημα…ιδίως στα μικρά παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί πολύ…εκρηκτικά! Φυσικά, τις περισσότερες φορές οι λόγοι είναι  «αστείοι» αλλά αυτό δεν αποτρέπει τα έντονα ξεσπάσματα!!   ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!

 • Αρχικά, δίνω στα παιδιά έναν καθρέφτη…Τους ζητάω  στην αρχή να χαμογελάσουν…Μετά να πάρουν μια θυμωμένη έκφραση… -» Πότε σας αρέσει πιο πολύ ο εαυτός σας; «, ρωτάω. Όλα τα παιδιά συμφωνούν πως είναι πιο όμορφα όταν χαμογελάνε!

111    017

 •  Αποφασίζουμε λοιπόν, να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας…Για να μην στεναχωρούμε τους γύρω μας αλλά και να μην…ασχημαίνουμε! Τι κάνουμε;; Αρχικά, φτιάχνουμε το κουτί του θυμού….Εκεί μέσα θα ζωγραφίζουμε την αιτία του θυμού μας! 002       004

005

 • Πρέπει όμως να βρούμε και τρόπους να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας  και να ηρεμούμε. Πώς;   Εδώ εμφανίζεται το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ!
 • Τι θα περιλαμβάνει το κουτί της ΗΡΕΜΙΑΣ;
 • Μα φυσικά πράγματα που μας αρέσουν και μας ηρεμούν! Όπως: ένα μαξιλάρι, ένα τηλέφωνο, μαρκαδόρους, χαρτιά, ένα χνουδωτό ζωάκι,  φυλλάδιο με τεχνικές αναπνοής, αριθμογραμμή από το 1 έως το 10 . 

 026   011

027  017018

 • Και τώρα ας γίνουμε  ηθοποιοί  και ας προσποιηθούμε μία κατάσταση που συμβαίνει πολύ συχνά στο σχολείο ίσως και στο σπίτι: Παίζω με τα τουβλάκια μου κι ο συμμαθητής μου/ο αδελφός μου έρχεται και μου τα παίρνει…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;
Πηγαίνω στο ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ και βρίσκω τρόπο να ηρεμήσω:(Διαλέγω όποιον ή όσους τρόπους θέλω)
 1. Αγκαλιάζω το αρκουδάκι μου,
 2. παίρνω τηλέφωνο (στα αλήθεια ή στα ψέματα) σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο,
 3. ρίχνω γροθιές σε ένα μαξιλάρι,
 4. ζωγραφίζω
 5. Παίρνω βαθιές ανάσες
 6. Μετράω ως το 10

019 020021   OLYMPUS DIGITAL CAMERA032Έτσι, το ΘΥΜΟΜΕΤΡΟ μου, από κει που είχε φτάσει στην κορυφή, κατέβηκε ξανά….στην ηρεμία!!…OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑποτυπώνουν τα παιδιά σε φύλλα εργασίας, τρόπους διαχείρισης του θυμού…031 030 029  028

Δημιουργούμε τη «Γωνιά της συμφιλίωσης», όπου τα παιδιά, ύστερα από έναν καβγά μεταξύ τους κι αφού έχουν χρησιμοποιήσει μεθόδους διαχείρισης του θυμού τους κάθονται  και κουβεντιάζουν ήρεμα με σκοπό τη συμφιλίωση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαβάζω στα παιδιά το υπέροχο βιβλίο » ο μεγάλος ΘΥΜΟΣ»   της Μιρέιγ ντ’ Αλλανσέ,   συζητάμε και κατανοούν πως ο θυμός είναι σαν ένα μπαλόνι, που φουσκώνει, φουσκώνει και θα… σκάσει αν δεν βρούμε τρόπους να τον διαχειριστούμε!OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Μάριος πέρασε μια πολύ δύσκολη μέρα. Ο πατέρας του τού έκανε συνέχεια παρατηρήσεις. “Βγάλε τα παπούτσια σου, έχουν λάσπες”. Ο Μάριος του αντιμιλούσε απότομα. Στο τραπέζι του έφταιγε το φαγητό. “Είσαι με τα καλά σου; Σπανάκι θα φάμε;” φώναξε στον πατέρα του ο οποίος δεν άντεξε και τον έστειλε στο δωμάτιό του να ηρεμήσει. “Σιγά μην ηρεμήσω”, συνέχισε να μουρμουρίζει ο Μάριος βλοσυρός και αγριεμένος. Μα εκεί, στο δωμάτιό του, κάτι μέσα του άρχισε να φουντώνει. Ένα τρομερό πράγμα. Φούσκωνε, φούσκωνε ώσπου βγήκε από μέσα του με ορμή. Το τρομερό αυτό Πράγμα ήταν μάλλον πολύ οργισμένο. Άρχισε να σπάει τα πράγματα του Μάριου, να κοπανάει ό,τι έβρισκε μπροστά του, να τα κάνει όλα λίμπα πραγματικά. Ο Μάριος ότι δεν πάνε καθόλου καλά. Κι αυτός ο παράξενος θυμός που είχε νιώσει μέσα του, είχε αρχίσει ακόμα πιο παράξενα να στρέφεται εναντίον του.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Άρα, τώρα ξέρουμε ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε, αν νιώσουμε πολύ θυμωμένοι για κάποιο λόγο:034Και τελειώνουμε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα των συναισθημάτων με μια ομαδική αφίσα (Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΑΠΟ ΕΔΩ )

025   033029

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ:

001   051049  050048  047 DSCN1042   037  112

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

114 113

 

Ο  πράσινος δράκος και το μαγικό κουτί.

Κάποτε , σε ένα πανέμορφο δάσος , ζούσε ένας πράσινος, μεγάλος δράκος. Κάθε πρωί που ξυπνούσε έβλεπε  τα δέντρα του δάσους, έπαιρνε βαθιές αναπνοές κι ένιωθε πολύ ευτυχισμένος.Το δάσος ήταν τόσο όμορφο που γρήγορα απέκτησε τεράστια φήμη με αποτέλεσμα να έρχονται από παντού ζώα για να μείνουν εκεί. Από τότε ο δράκος έχασε την ησυχία του. Και όχι τίποτε άλλο, άρχισε να νευριάζει εύκολα και να θυμώνει.Την πρώτη φορά που θύμωσε ήταν επειδή τα σκιουράκια μάζεψαν βελανίδια και τα άφησαν παντού στο χώμα. Πήγε ο δράκος να κάνει τον περίπατό του , τα πάτησε , κι άρχισε να χοροπηδά από τον πόνο. Θύμωσε τόσο πολύ που από το στόμα του βγήκε, τι άλλο ; Φωτιά!!!Το αποτέλεσμα ήταν να καεί το δέντρο που βρισκόταν ακριβώς μπροστά του. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά κάηκε και η γλώσσα του. Για μέρες δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει , ούτε να φάει. Μόλις συνήλθε συνέβη κάτι άλλο που τον έκανε να θυμώσει . Ένας λαγός έφαγε καρότα και πέταξε τα κοτσάνια έξω από τη σπηλιά του δράκου. Ξαναθύμωσε ο πράσινος δράκος, έβγαλε φωτιά από το στόμα του, έκαψε δυο δέντρα αυτή τη φορά κι έκανε μεγαλύτερη ζημιά στη γλώσσα του. Ο καιρός περνούσε και τα δέντρα όλο και λιγόστευαν στο δάσος από το θυμό του δράκου. Όσο για τη γλώσσα του, είχε γεμίσει φουσκάλες και τον έκανε να τρώει μόνο γιαούρτι  και να μιλάει ……πθεβδά!!!!Μια μέρα ήρθε στο δάσος ένα ξωτικό που, μόλις είδε τη μεγάλη καταστροφή, έψαξε να βρει τι  έφταιγε. Δεν άργησε να δει τον πράσινο δράκο να βγάζει φωτιά από το στόμα του επειδή ένας τυφλοπόντικας είχε γεμίσει τον τόπο με τρύπες. Τότε το ξωτικό πήγε κοντά του και του έδωσε ένα «μαγικό κουτί». Από κείνη την ημέρα ο δράκος, όχι μόνο δεν θύμωνε, αλλά και σταμάτησε να βγάζει φωτιές και να καίει τα δέντρα. Σήμερα το δάσος έχει γίνει ξανά καταπράσινο όπως ήταν παλιά.

Τι ήταν όμως , το μαγικό κουτί;

 Ήταν ένα χρωματιστό κουτί που μέσα σε αυτό ο δράκος έγραφε ό,τι τον θύμωνε.

Οδηγίες… και για τους γονείς

Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα με αυτήν την ιστορία;

Βάζουμε τα παιδιά να φτιάξουν ένα κουτί με την δική τους προσωπική σφραγίδα. Κάθε παιδί έχει το δικό του κουτί. Στην συνέχεια τα βάζουμε να γράψουν τι τα κάνει να θυμώνουν. Αν είναι μικρά, μπορούν να ζωγραφίσουν ή να γράψετε εσείς. Καθετί που γράφεται μπαίνει στο μαγικό κουτί και μετά γίνεται μια συζήτηση για το τι μπορεί να κάνει το παιδί όταν του συμβαίνει αυτό.

Πηγή  : psychologized.blogspot.gr

(ΤΟ  ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ  https://blogs.sch.gr/vpapagiann/?page_id=1922)

 

 Συναισθηματική αγωγή

  Ο Gardner (1983) ήταν αυτός που έδωσε έμφαση στο ρόλο των συναισθημάτων μέσα από τη θεωρία του για την πολλαπλή νοημοσύνη, τονίζοντας πως η νοημοσύνη δεν αφορά μόνο τον γνωστικό τομέα, αλλά και τον συναισθηματικό, εισάγοντας την έννοια της «διαπροσωπικής» και «ενδοπροσωπικής» νοημοσύνης. Στη συνέχεια ο Goleman (1998) διέδωσε τον όρο της «Συναισθηματικής Νοημοσύνης» (E.Q.) αναφέροντας πως οι βασικές κατηγορίες της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι:
 •         Η αυτοεπίγνωση
 •         Η διαχείριση συναισθημάτων
 •         Η ενσυναίσθηση
 •         Η επικοινωνία
 •          Η συνεργασία
 •         Η επίλυση συγκρούσεων

Η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης κρίνεται αποφασιστικής σημασίας, καθώς η επιτυχία στη ζωή των ατόμων οφείλεται κατά 20% στο I.Q. και κατά 80% στο E.Q. Η συναισθηματική νοημοσύνη σχετίζεται θετικά με την αποδοτικότητα, την ικανοποίηση από τη ζωή και το έργο, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, λιγότερο άγχος, επιτυχή κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, θετικές σχέσεις με τον κοινωνικό περίγυρο, θετικές οικογενειακές σχέσεις, μεγαλύτερη αισιοδοξία, υψηλότερη ενσυναίσθηση, υψηλότερο αυτοέλεγχο και περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες (Δεσύλλας, 2006). Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί πως οι συναισθηματικές δεξιότητες μπορούν να αναπτυχθούν και να διδαχθούν, καθώς δεν πρόκειται για εγγενή ταλέντα, αλλά για επίκτητες δεξιότητες (Ταμπάκη, 2009).

  To ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από την άλλη φαίνεται να μη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια αυτών των δεξιοτήτων (Δεσύλλας, 2006).
 Ο Gottman (2000) προτείνει τα εξής στάδια αναφορικά με τη συναισθηματική αγωγή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών:
 •       Επίγνωση συναισθημάτων των παιδιών
 •      Αναγνώριση
 •  Ακρόαση με ενσυναίσθηση και επιβεβαίωση των συναισθημάτων του παιδιού
 •      Βοήθεια στο παιδί να κατονομάσει λεκτικά τα συναισθήματά του
 •       Διερεύνηση στρατηγικών για την επίλυση των προβλημάτων
 • ΠΗΓΗ:Το πιο ωραίο σχολείο είναι το Νηπιαγωγείο

 

 

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Παλιότερα, είχα ασχοληθεί εκτενώς με τη θεματική ενότητα «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ».  Ένα πολύ αγαπημένο θέμα γιατί ανακαλύπτεις πολλά για το τι κρύβει κάθε παιδάκι στην ψυχούλα του….θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα…Ένα θέμα πολύ επίκαιρο ιδίως αυτήν την εποχή, που η πανδημία του κορονοϊού  δημιουργεί πολλά, ανάμεικτα , δυσάρεστα συναισθήματα στα παιδιά (φόβου, λύπης, στεναχώριας, ανασφάλειας, θυμού κλπ.). Οι παρακάτω δραστηριότητες,  παρόλο που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, θα βοηθήσουν τα παιδιά και στο σπίτι, τώρα στην καραντίνα, να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να τα εκφράσουν, να τα εξωτερικεύσουν και, ευελπιστώ, ως ένα σημείο να  αποβάλουν τα αρνητικά…

        1)  ΠΕΡΙ… ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (1ο μέρος)

 • Αρχικά, ζήτησα από τα παιδιά να παρατηρήσουν  το πρόσωπο μου, που ήταν ανέκφραστο.. -Μπορείτε να καταλάβετε πώς νιώθω;     -Όχι κυρία, δεν καταλαβαίνουμε!, είναι η απάντησή τους…      -Μαντέψτε τώρα πως νιώθω ( εκφράσεις χαράς, λύπης, τρόμου, έκπληξης κτλ.) Τα παιδιά, παρατηρώντας την έκφρασή μου καταλαβαίνουν αμέσως το συναίσθημα..(ΟΡΑΣΗ)   Γυρνάω τώρα την πλάτη μου στα παιδιά και ζητάω να καταλάβουν το συναίσθημά μου μόνο με την ΑΚΟΗ (βγάζω κραυγές έκπληξης, τρόμου, γελάω, κλαίω)…   Συμπεραίνουμε ότι η έκφρασή μας αλλάζει ανάλογα με το συναίσθημα που νιώθουμε κι ότι για να κατανοήσουμε το συναίσθημα κάποιου, χρησιμοποιούμε τόσο την όραση όσο και την ακοή.
 • Κάθε παιδί κρατάει με τη σειρά ένα καθρέφτη και παίρνει όποια έκφραση θέλει. Τα υπόλοιπα προσπαθούν να μαντέψουν το συναίσθημα που εκφράζει…

017                      013

 

 • Τα παιδιά παρατηρούν πίνακες με συναισθήματα και στη συνέχεια χορεύουν ελεύθερα στο χώρο, ενώ ένα παιδάκι κάθεται με γυρισμένη πλάτη στα υπόλοιπα παιδιά. Μόλις σταματήσει η μουσική, τους δείχνω κρυφά σε καρτέλα μία έκφραση που πρέπει να μιμηθούν και το γυρισμένο παιδί πρέπει να μαντέψει ποιο συναίσθημα εκφράζουν. (Οι καρτέλες από ΕΔΩ και  ΕΔΩ )

025      027

050   046

 

 •  Διαβάζουμε το βιβλίο «Η παλέτα των συναισθημάτων» της Έρας Μουλάκη. Παρατηρούμε και συζητάμε με τι χρώματα εκφράζονται τα συναισθήματα στο βιβλίο…(Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας  ΕΔΩ)

051

Σε φύλλο εργασίας τα παιδιά χρωματίζουν τα συναισθήματα  με χρώματα που τους εκφράζουν (το φύλλο από την   ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ)

056    058   062    063

 •  Και στην ελεύθερη ώρα τα παιδιά παίζουν με τον καθρέφτη και παίρνουν διάφορες εκφράσεις…

067   069

066

 

 • Παίζουμε με το Ζάρι των Συναισθημάτων!  Κάθε παιδί ρίχνει το ζάρι, λέει το συναίσθημα που δείχνει και μας αναφέρει κάποια στιγμή που ένιωσε αυτό το συναίσθημα (το ζάρι από εδώ )

001      ΖΑΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

004     005

 

 • Παρατηρούμε τον πίνακα του Μιρό, «Το χαμόγελο των φλεγόμενων φτερών» . Τα παιδιά προσπαθούν  να μαντέψουν τι απεικονίζει…Εστιάζουμε στο κόκκινο πρόσωπο που δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθει. Ρωτάω τα παιδιά πως νομίζουν ότι νιώθει και γιατί…Το ζωγραφίζουν , γράφουν το συναίσθημα, το αιτιολογούν …

014

 

013     025

017     020    021

 

 • Βρήκα στο διαδίκτυο  ένα υπέροχο παιχνίδι για τις εκφράσεις και τα συναισθήματα! Όλα τα παιδιά ήθελαν να παίξουν και να φωτογραφηθούν με το «έργο» τους! (ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΕΔΩ )

386388634a9013a952fc92c13e076fb8         039

050

 

 

 • Εκτύπωσα προσωπάκια χωρίς χαρακτηριστικά, τα πλαστικοποίησα και  ανά 2 παιδιά, έφτιαξαν διάφορες εκφράσεις με πλαστελίνη. Στη συνέχεια, κάθε ζευγάρι παρουσίαζε το έργο του σε όλη την τάξη και αφηγούνταν μια ιστορία, πχ. «το παιδάκι είναι στεναχωρημένο γιατί ο μπαμπάς του δεν του πήρε το παιχνίδι που ήθελε»… Οι ιστορίες των παιδιών, απίστευτες!  (ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΕΔΩ )

    069  070

  074       077

079    062    

 

 • Παίζουμε με το βιβλίο με τα 3 μέρη , που βρήκα στο διαδίκτυο,  ΕΔΩ

101      102

094

 

 • Φτιάχνουμε τον τροχό των συναισθημάτων για να τον πάρουν τα παιδιά στο σπίτι τους ( το βρήκα στο blog  (NHΠΙΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ )..

030

 •  Μαθαίνουμε κι ένα τραγούδι για τα συναισθήματα που ανακάλυψα στο blog Popi – it   . Ο ρυθμός του πάει σαν το Χόκυ – Πόκυ…

015

 •  Βρήκα κι άλλο ωραίο παιχνίδι στο διαδίκτυο για τα συναισθήματα,  τις αστείες φατσούλες , που βάζεις διαφορετικά χαρακτηριστικά του προσώπου κάθε φορά και παίξαμε πολύ… (Η ΥΠΈΡΟΧΗ ΑΥΤΉ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΕΔΩ )

dc3edadf7c796795451cbcffd4f9197a

081

087        105

 • Παρουσίασα κούκλες συναισθημάτων, που βρήκα στο διαδίκτυο και παίξαμε ατελείωτες ώρες κουκλοθέατρο!!!  (Οι κούκλες από  ΕΔΩ )

040    074

 •  Φτιάξαμε το αρκουδάκι των συναισθημάτων, που βρήκαμε σε ξένη ιστοσελίδα, αλλά δυστυχώς  ξέχασα να φωτογραφίσω τα όμορφα αρκουδάκια των παιδιών… (ΑΠΟ ΕΔΩ )

5f55d6f10a5523fbdc875028a7f5ce3b

 

 «ΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;»

( Δραστηριότητα που μπορείτε εύκολα να την εφαρμόσετε και στο σπίτι με απλά υλικά. Έτσι το παιδί θα έχει την ευκαιρία να  εκφράζει πως νιώθει και εσείς να ενισχύετε τα θετικά του συναισθήματα και να το βοηθάτε να αποβάλει τα αρνητικά).

 • Κάθε μέρα τα νήπια τοποθετούν το μανταλάκι  τους στη φατσούλα, ανάλογα με το συναίσθημα που νιώθουν… Έτσι, αν νιώθουν λυπημένα ή θυμωμένα για κάποιο λόγο, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε και ν” αλλάξει θετικά η διάθεσή τους…

085

086

 • Φτιάξαμε τα προσωπάκια των συναισθημάτων με χάρτινα πιάτα ….

098

 

(Πηγή: ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ )

——————————————————————————————————————————————

 

 

 2)  ΠΕΡΙ… ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (2ο μέρος)

Αφού μιλήσαμε γενικά για τα συναισθήματα και παίξαμε σχετικά παιχνίδια, ασχοληθήκαμε πιο πολύ με κάποια απ΄αυτά…

 

 • ΧΑΡΑ

Tι μας κάνει χαρούμενους; Κουβεντιάζουμε πότε ένιωσαν τα παιδιά μεγάλη χαρά και το καταγράφουμε…

014
Πόσο όμορφοι γινόμαστε όταν είμαστε χαρούμενοι και χαμογελάμε!
016
 • ΛΥΠΗ 

017 (2)     019

024

 

 • ΦΟΒΟΣ

Οι φόβοι των παιδιών μπορεί να φαίνονται αστείοι σε μας τους ενήλικες μερικές φορές ή ακόμα κι εκνευριστικοί αλλά για τα ίδια μπορεί να αποτελούν πραγματικό…εφιάλτη!  Γι”  αυτό, αφού διάβασα στα παιδιά 2 βιβλία σχετικά με τον φόβο για να κατανοήσουν πως είναι φυσιολογικό να φοβόμαστε, ζωγράφισαν τους φόβους τους κι αποφασίσαμε να τους εξαφανίσουμε! Τους βάλαμε στο κουτί του φόβου , ασφαλίσαμε καλά το κουτί και τους πετάξαμε στον κάδο απορριμάτων για να μη μας…ξανατρομάξουν!

(ΑΥΤΗ  Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!)

035      040

041         042

057   060

062

054

064

067

 

ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ, ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠ” ΑΥΤΟΥΣ!!! 

(ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: «ΘΥΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ PINTEREST ΜΟΥ:   https://gr.pinterest.com/stavrosima/feelings/

18 Νοεμβρίου 2020

Cisco Webex για παιδιά! – Επεξήγηση των βασικών συμβόλων

 • Επεξήγηση των βασικών συμβόλων (μικρόφωνο – κάμερα – χεράκι) για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μη (ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΒΙΝΤΕΟ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΗ)

αρχείο λήψης

06eeb654f198387c6c26af5907323d0f

Καρτέλες – αφίσες αναλυτικοσυνθετικής μεθόδου για μεγάλα νήπια και την Πρώτη Δημοτικού.

Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό για τα παιδιά της Α” Δημοτικού αλλά και τα μεγάλα νήπια .     (Μπορεί  να εκτυπωθεί ή και να γίνει αφορμή για δραστηριότητα στο σχολείο και στο σπίτι)

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ:  https://www.slideshare.net/epapadi/httpblogsschgrgoma-httpblogsschgrepapadi-152760586

httpsblogsschgrsfairastideutera-httpblogsschgrgoma-httpblogsschgrepapadi-1-638

 

ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Αγαπημένα μας παιδιά, είδαμε μια φίλη μας νηπιαγωγό που έκανε αυτό το πείραμα με τους μαθητές της και μας άρεσε πολύ!! Ας γίνουμε λοιπόν κι εμείς επιστήμονες με τον Άκη τον Σπιτάκη!!!

Ο ΑΚΗΣ ΣΠΙΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ